Ah, de zomer! Zon, zee, strand… en een strijd om je haar in toom te houden. Ja, die zonnige dagen zijn fantastisch, maar je haar kan snel veranderen in een droge, wilde bos als je niet oplet. Geen paniek, want met een paar slimme tips houd je je haar de hele zomer door stralend en gezond.

Voorbereiding is het halve werk: Nat haar vóór het zwemmen

Stel je voor: je springt in dat verfrissende zwembad of duikt in de golven van de zee. Wat je misschien niet weet, is dat je haar daar niet zo blij van wordt. Chloor en zoutwater kunnen je haar uitdrogen en beschadigen. Maar geen zorgen, ik heb de gouden tip voor je: maak je haar eerst nat met gewoon plat water voordat je het zwembad of de zee induikt. Waarom? Nou, het werkt een beetje zoals een spons. Als je haar al verzadigd is met schoon water, kan het minder zout of chloor opnemen. Simpel maar effectief! En als je haren dan toch al nat zijn smeer er dan meteen even de leave-in “ Incredible Milk” van milkshake in. Vinden je haren extra prettig 😉. Dit goedje bevat namelijk UV-filters en geeft extra bescherming tegen al het geweld waar jij je haren aan gaat blootstellen.

Zomerse nazorg: Hydratatie, hydratatie, hydratatie

Na een dag vol zon en zwemmen verdient je haar wat extra liefde. Dit is waar de echte magie gebeurt. Een goede verzorging tijdens de zomer zorgt niet alleen voor hydratatie, maar ook voor kleurbehoud en sterke lokken die niet afbreken of poreus worden. Hier komt de lijn van Milk Shake wéér om de hoek kijken. Hun producten zitten boordevol hibiscus olie, Muru Muru boter en quinoa proteïnen die je haar voeden, beschermen en herstellen. Deze krachtige ingrediënten helpen je haar gehydrateerd, glanzend en sterk te blijven, zelfs na een dag vol zon en zee.

Shampoo en conditioner: De perfecte combo

De nazorg begint bij een goede shampoo die de schubben van je haar opent en zo goed het zout en chloor kan verwijderen. Daarna is het tijd voor een conditioner of haarmasker om de schubben weer te sluiten en je haar te beschermen. Zo blijft je haar niet alleen schoon, maar ook sterk en glanzend. Je kleur blijft zoals ie bedoelt is en je bent gewapend tegen enthousiaste pool-boys die de aandacht meer bij de zonaanbidders hebben dan bij de dosering van het chloor. Ja dit gebeurt echt.

En natuurlijk ook een stralende huid

En laten we de huid niet vergeten. Voor degenen onder ons met pigmentvlekken biedt Payot fantastische bescherming met een 50+ factor in de vorm van een stick. Alle producten uit deze lijn helpen je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en houden pigmentvlekken onder controle. Bonuspunten voor de frisse geur en lichte textuur, want wie wil er nou geen huid die zowel beschermd als zijdezacht aanvoelt? Deze lijn van Payot bevat ook een heerlijke gel die na een dag vol blootstelling aan onze geel-gouden vriend jouw huid laat herstellen en afkoelen. Onmisbaar dus en je huid is je voor eeuwig dankbaar.

Laat die zomer maar komen!

Met deze tips ben je helemaal klaar voor een zorgeloze zomer. Dus, smeer die zonnebrand, dompel je haar in schoon (en zoet) water voor je gaat zwemmen en verwen je lokken met de producten van milkshake en je huid met Payot. Geniet van de zon, het strand en vooral van je prachtige, gezonde haar. En onthoud: stralend zomerhaar begint bij een goede voorbereiding en eindigt met de juiste nazorg. Proost op een fantastische zomer vol goede haar- en huiddagen!

Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten, geniet van de zon en laat je haar en huid stralen als nooit tevoren! 🌞💦